Tili
Ole hyvä ja odota ...
×

Tarkoitukseni oli selvitellä Tuonosia Piitteristä ja Nunnanlahdesta. Tarina kuitenkin alkaa Juuan Kajoosta tilalta Rno 1. Tuolloin 1806 tilan omisti Olof Nilsin poika Tuononen (s.1767, k.1821) ja vaimonsa Anna o.s. Ovaskain (1772, k.1818). Heille syntyi 12 lasta, kuusi poikaa ja viisi tyttöä, kahdestoista lapsi syntyi kuolleena eikä sukupuoli ole tiedossani. V. 1821 kuolleen Olof Tuonosen jälkeen isännyyden otti hänen poikansa Olof (s.1793) vaimoineen (Maria Romppain s.1793). Olof OlfinpoiOlofinpoika Tuononen kuoli 1830, jonka jälkeen isännyyden otti hänen serkkunsa Carl Nilsin poika Tuononen (s.1791, k.1851).

Hei kaikki sukulaiset. Isäni Aapeli Tuononen (Aapeli Henrikinpoika Tuononen) on Kuopio Kaavin seudulta. Isä on syntynyt Kaavilla 11.7.1902.Isän Isä oli nimeltään Henrik Ericinpoika Tuononen ja Isän Äidin nimi oli Miina Riitta Toivanen. Heille syntyi 10 lasta ja Isäni oli yksi heistä.Yksi lapsista jota kutsuttiin Mimmiksi asui perheensä kanssa Kaavilla ja myöhemmin he myivät talonsa Saaralle. Mimmi muutti Kuopioon - tietääkö kukaan missä on tämän Mimmin lapset tänään tai koska hän kuoli. Tämän Mimmin oikea nimi on varmaankin Miina Sofia,mutta en tiedä tarkasti.

Kun olimme veljeni kanssa pikkupoikia niin kävimme kesäisin aina Kaavilla tämän Mimmin perheen luona lomilla. Muista, että jouduimme aina heinätöihin ja me kaupunkilaispoikina koimme, että se oli rankkaa hommaa. Edvard Tuononen - Isän veli oli siellä myös usein lomaa viettämässä. Edvardin perhe asui Kuopiossa.

Isäni muutti ennen kuolemaansa takaisin Kuopioon ja hän kuoli kun olin armeijassa 1964.

Tunteeko kukaan Isääni ?

Minun Vaimoni kuoli 2005 syöpään ja teimme hänen muistolle MySpace sivun ja siellä valokuvissa on myös Isäni kuva sotilas vaatteissa. Siellä on myös kuvia vaimostani ja lapsistani.

http://www.myspace.com/penttiilmari


Kaikille kaikkea hyvää

PenttiHenrik Ericinpoika

Olen selvitellyt Piitterissä 1862 syntyneen Isoisäni Eerik Tuonosen elämää etsien tietoja hänestä ja hänen jälkeläisistään. Isoisäni tunnettiin Parta-Eerikkana ja hän asui Höytiäisen pohjoispään Martovaarassa. Oheisena on kuvat lotasta ja suojeluskuntalaisesta, joiden tunnistamisessa kaipaan apua. Kuvat ovat äitini Hilma Kerttu Kainulaisen (os. Tuononen) albumista. Hilma taas on Parta-Eerikan tytär. Olen kiitollinen tunnistamistiedoista. Terveisin Ahti Kainulainen

Kaija Oksanen o.s. Tuononen on tehnyt erinomaisen tutkimuksen Karjala-tila 102 historiasta ja asukkaista.

Tutkimuksen pääset lukemaan ja lataamaan (pdf) tästä linkistä!