Uutiset

Sukuseuramme kesätapahtuma ja sukukokous Huhmarissa 13.7.2019

HUOM! ILMOITTAUTUMISAIKAA ON JATKETTU 8.7.2019 SAAKKA

Tänä vuonna pidämme sukuseuramme kesätapahtuman ja sukukokouksen 13.7.2019 klo 13.00 lomakeskus Huhmarissa Polvijärvellä, osoite Huhmarisentie 43, puh. 0207 691 230..

Ennen yhteisen tilaisuuden alkamista on omakustanteinen lounas Lomakeskuksen ravintolassa, hinta aikuiselta 16 € ja lapsilta 8 € (5-15 v.)

Klo 13.00 siirrymme lomakeskuksen auditorioon. Ohjelmassa sukukokouksen lisäksi on mm. musiikkiesitys, kunnanjohtaja Jari Tuonosen tervehdys, Kinahmon kesäteatterin näytelmä, visailua, puheita, kahvit ja vapaata seurustelua.

Ilmoittaudu 1.7 mennessä seuran sihteerille: Aimo Holopainen puh.0504317540 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Mainitse samalla erikoisruokavaliostasi.

Mikäli sinulla on mielessä ajatuksia tapaamiseen liittyen, kerrothan samalla myös niistä.

Sukuseuran hallitus toivottaa sinut perheinesi mukavaan Tuonostapaamiseen!

Tulosta Sähköposti

Tuonosen suvun kesätapahtuma 14.7.2018

Myöskin tänä vuonna 2018 sukuseuramme kesätapahtuma vietettiin perinteisenä ajankohtana eli heinäkuun toisena lauantaina. Tapahtumapaikkana oli Tervavaarantie 362:ssa sijaitseva Länsi-Vuokon kylätalo. Paikka oli viehättävä sukukokouksen pitämiselle ja osa päivän tapahtumasta voitiin pitää ulkosalla, koska sää oli erittäin suosiollinen eli lämmin ja sateeton kuten lähes koko kesäkin. Kokouspaikka oli vanha maalaistalo pihapiireineen ja varsinainen asuinrakennus on kyläisten toimesta talkoovoimin kunnostettu erilaisten tapahtumien pitopaikaksi vajaat 10 vuotta sitten. Talo onkin ollut varsin suosittu ja käytetty erilaisiin tarkoituksiin.

 

Osanottajia kesätapahtumassamme oli 50 henkilö, joista aikuisia oli 42 ja lapsia 8. Lasten normaalia suurempi osanottajamäärä oli ilahduttavaa.

 

Kesätapahtuma aloitettiin klo 14 ruokailulla, jonka paikallinen kylätoimikunta oli järjestänyt. Kinkkukiusaus maistuikin osallistujille.   

Sukuseuramme puheenjohtaja Liisa avasi ruokailun jälkeen kokouksen toivottaen osanottajat tervetulleiksi tapahtumaan. Tämän jälkeen kylätalon isäntä Esko Nevalainen kertoi mielenkiintoisella tavalla talon historiasta ja siitä prosessista, miten se perinteinen vanha maalaistalo alkoi muuttua nykyisenmuotoiseen käyttöönsä. Talkootöitä on tehty tavattoman paljon useamman vuoden aikana. Vaikka paikka onkin syrjäinen, se on kuitenkin saanut yllättävän suuren suosion.

 

Seuraavaksi ohjelmassa siirryttiin pihapiiriin, jossa paikallinen kylän väki Juuan karaokeklubilla vahvistettuna esitti n. 40 minuuttia kestävän ohjelman. Meillä katsojilla oli hauskaa seuratessamme sketsimuotoista näytelmää, jossa myös lauluilla oli huomattavan iso osa. Kiitokset esiintyjille !

Herkullisten täytekakkukahvien jälkeen osanottajat esittäytyivät siten, että pyrittiin saamaan samaan sukuhaaraan kuuluvat henkilöt yhtenä ryhmänä. Esittäytymisen aikana näytti monille avautuvan tietoa yhteyksistä eri henkilöiden yhteyksistä toisiinsa ja ehkä sitä kautta muihinkin sukuhaaroihin. Tämä onkin yksi niistä asioista, jota varten sukuseuramme on olemassa.

 

Alli Vattulainen kertoi  itsensä ja osin myös oman sukunsa elämänvaiheista. Kuvaus elämästä vuosikymmenistä lähemmäs nykypäivää toi kuulijoille tietoa maailman muuttumisesta yleisemminkin. Tästä muisteluksesta on oma erillinen tekstinsä toisaalla tässä sukutiedotteessamme. Tämän jälkeen Sari Nevalainen luki osan Mirja Juntusen kirjoituksesta vuodelta 1993. Kirjoitus sisälsi lapsuusmuistoja Tuopanjoen Rantalan mummolasta.

 

Tapahtuman loppuvaiheissa suoritettiin kesätapahtuman aikana myytyjen arpojen voittoarvonta. Kylätalon isäntä Esko Nevalainen oli järjestänyt mahdollisuuden laulaa karaokea ja jotkut käyttivätkin tilaisuutta hyväkseen ja ilahduttivat kuulijoita laulullaan. Hannu ja Riitta Nurmi leikittivät lapsia pihalla sillä välin, kun aikuiset vielä seurustelivat keskenään.

Tilaisuus päättyi n. klo18, kun viimeisetkin osallistujat alkoivat valmistautua kotimatkalle.

 

Tavoitteena tällä kertaa oli pitää vapaamuotoinen ja rento kesätapahtuma ja hallitus jälkikäteen omassa arvioissaan totesi, että siinä myös onnistuttiin.  

 

kesäjuhlat

Tulosta Sähköposti

Tervetuloa Tuonosen Sukuseura ry:n kotisivuille

Sukuseuramme on perustettu 12.7.1986 Juuan Piitterissä. Halu sukuseuran perustamiseen on ollut vahva, sillä osanottajia perustavassa kokouksessa on ollut noin 150. Ja jäseneksi liittyneitä jo ensimmäisen toimintavuoden aikana toista sataa! Yhdistysrekisteriin seuran nimeksi on merkitty Tuonosen sukuseura ry.

Sukuseuramme tarkoituksena on sääntöjen mukaan selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä keskuudessa. Tätä toteutamme keräämällä sukua koskevaa tietoutta, henkilötietoja, kuvia ja tarinoita, tekemällä sukututkimusta, järjestämällä sukutapaamisia ja -kokouksia sekä julkaisemalla jäsentiedotetta ja ylläpitämällä näitä kotisivuja. Uusimmaksi yhteydenpitovälineeksi olemme avanneet seuralle facebook-sivut.

Sukuseuralla on käytössä SukuJutut -sukututkimusohjelma, jossa on jo tiedot n. 6600 sukuun kuuluvasta henkilöstä. Mutta paljon on tiedoissa vielä puutteita, varsinkin viimeisten vuosikymmenten ajalta. Näiltä sivuilta löydät perhetietolomakkeen, jolla voit ilmoittaa omat tai perhekuntasi tiedot.

Tavoitteenamme on pikkuhiljaa parannella näitä sivujamme, lisätä ajankohtaisuutta, selkeyttää ja elävöittää. Toivomme saavamme teiltä tässä apuja. Mielellämme julkaisisimme vaikkapa suvun tarinoita. Haluaisitko sinä oman tai vaikkapa isovanhempasi tarinan muidenkin luettavaksi? Jos, laita kirjoituksesi jollekin hallituksen jäsenelle joko sähköisesti tai postitse. Tehdään yhdessä kotisivuistamme ”tuonosten” näköiset!

Puheenjohtaja Liisa Laasonen

Tulosta Sähköposti

Sukuseuramme kesän 2018 tapahtuma 14.7. Vuokossa

Ensi kesänä suunnistamme Juukaan Länsi-Vuokon kylätalolle, os. Tervavaarantie 362, viettämään leppoisaa iltapäivää ja iltaa. Aloitamme ruokailulla klo 14. Ruokana on kinkkukiusaus salaatin, leipien ja juomien kera. Kasvivaihtoehtokin on. Ruuan omakustannehinta 20 e sisältää myös täytekakkukahvit, lapset alle 12-vuotiaat puoleen hintaan. Ruokailun jälkeen luvassa on kyläläisten ohjelmaa (revyy), hallituksen ja osanottajien esittäytyminen sukukunnittain, suvun tarinoita, arpajaiset, kahvit ja lopuksi karaoke Esko Nevalaisen vetämänä. Saa laulaa ja tanssiakin. Lapsillekin on luvassa oma ohjelmatuokio.

Ole ystävällinen ja ilmoittaudu 8.7 mennessä seuran sihteeri Aimo Holopaiselle, mieluiten tekstiviestillä tai sähköpostilla, puh. 050 431 7540, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Mainitse samalla mahdolliset ruoka-allergiat. Näin kokki osaa tehdä ruokaa oikean määrän oikeista raaka-aineista!

Sukuseuran hallitus toivottaa sinut perheinesi mukavaan Tuonostapaamiseen!

Ajo-ohje etelästä päin tullessa: Ajetaan Juuan ABC-aseman kohdalta kuutostietä pitkin Nurmekseen päin n.19 km, sitten käännytään vasemmalle - tienviitta on Tervavaara. Ajetaan Tervavaarantietä reilut 3 km ja kylätalo on oikealla n. 400 m päässä Tervavaarantiestä. Tienvarressa on iso opaste Kylätalo.

Ps. Samalla reissulla on oiva mahdollisuus käydä katsomassa UKK-reitin varrella oleva Porttilouhin kalliorepeämä. Varattava maastokävelyyn sopivat kengät, sillä käveltävää tulee n. 2 km. Lisätietoa https://www.juuka.fi/fi/matkailu/luontokohteet/ . Myös Keski- Vuokon kyläkeskus on katsastamisen arvoinen. Se on maakunnallisesti arvokas rakennettu kulttuuriympäristö. Vuokossa on myös Pyötikön luostarialue. Näistäkin löytyy tietoa Juuan sivuilta, (matkailu/käyntikohteet).

Talvinen kuva kesätapaamispaikastamme, Länsi-Vuokon kylätalosta.

Tulosta Sähköposti

Tuonosen suvun kesätapahtuma 8.7.2017

Sukuseuramme perinteistä kesätapahtumaa vitettiin tänäkin vuonna perinteisenä ajankohtana eli heinäkuun toisena lauantaina. Tapahtumapaikka oli tällä kertaa Kaavin kirkonkylä. Sää sattui olemaan jopa hyvä viime kesän sääksi, koska oli oli kohtuullisen lämmintä eikä satanut.

 

Sukutapahtuma aloitettiin klo 14.00 Kaavin kirkossa, jossa laulaja Petri Laaksonen esiintyi säestäjäryhmänsä kanssa. Tämä konertti oli osa kunnan 4-päiväistä kesätapahtumaa ”Kuavin kuhinat”. Kaavin kirkkohan on varsin uusi, joka rakennettiin entisen vuonna 1980 tulipalossa tuhoutuneen kirkon tilalle. Konserttiyleisöä oli paikalla noin 250 henkeä, jotka vaikuttuivat esityksestä ja esiintyjästä, joka avasi muutamilla lauseilla kunkin laulun taustoja.

 

Reilun tunnin kestäneen konsertin jälkeen siirryimme vajaan kilometrin päähän varsinaiseen yhteistapaamiseen vajaan kilometrin päähän Rantatie 6:een Kuittisen Kukka-, Hautaus- ja Juhlahuoneistoon. Ilmoittautumisten jälkeen nautimme huoneiston haltijan valmistaman maittavan lohikeiton.

 

Lounaan jälkeen Kaijan toimiessa tapaamisen juontajana sukuseuramme puheenjohtaja Liisa toivotti muutamin sanoin tervetulleiksi osanottajat, joita oli n. 45. Tämän jälkeen Kaavin kunnan edustaja Helena Miettinen antoi tiiviin tietoiskun Kaavin kunnasta.

 

Seuraavaksi sukuseuran hallituksen jäsenet esittäytyivät antaen lyhyen kuvauksen itsestään, minkä jälkeen myöskin muut kesätapahtumaan osallistajat esittäytyivät vastaavalla tavalla.

Ohjelmassa seuraavana oli vuorossa sukuseuramme edellisen puheenjohtaja Sippo Ryynäsen esitys laatimastaan selvityksestä Tuonosen suvusta ja sen haarautumisesta ja mahdollisista yhteyksistä koskien lähinnä 1660-1700-lukua.

 

Kakkukahvien jälkeen suoritettiin ilmoittautumisen yhteydessä myytyjen arpojen voittoarvonta. Ilta oli jo kulunut niin pitkälle (lähes klo 19), että suunnitelmassa olleista kesäleikeistä luovuttiin yhteisellä päätöksellä. Puheenjohtaja Liisa kiitti päätössanoissa osanotosta ja kertoi kesätapahtuma -perinteen jatkuvan tulevanakin kesänä.

Tulosta Sähköposti