Uutiset

Tuonosen suvun kesätapahtuma 8.7.2017

Sukuseuramme perinteistä kesätapahtumaa vitettiin tänäkin vuonna perinteisenä ajankohtana eli heinäkuun toisena lauantaina. Tapahtumapaikka oli tällä kertaa Kaavin kirkonkylä. Sää sattui olemaan jopa hyvä viime kesän sääksi, koska oli oli kohtuullisen lämmintä eikä satanut.

 

Sukutapahtuma aloitettiin klo 14.00 Kaavin kirkossa, jossa laulaja Petri Laaksonen esiintyi säestäjäryhmänsä kanssa. Tämä konertti oli osa kunnan 4-päiväistä kesätapahtumaa ”Kuavin kuhinat”. Kaavin kirkkohan on varsin uusi, joka rakennettiin entisen vuonna 1980 tulipalossa tuhoutuneen kirkon tilalle. Konserttiyleisöä oli paikalla noin 250 henkeä, jotka vaikuttuivat esityksestä ja esiintyjästä, joka avasi muutamilla lauseilla kunkin laulun taustoja.

 

Reilun tunnin kestäneen konsertin jälkeen siirryimme vajaan kilometrin päähän varsinaiseen yhteistapaamiseen vajaan kilometrin päähän Rantatie 6:een Kuittisen Kukka-, Hautaus- ja Juhlahuoneistoon. Ilmoittautumisten jälkeen nautimme huoneiston haltijan valmistaman maittavan lohikeiton.

 

Lounaan jälkeen Kaijan toimiessa tapaamisen juontajana sukuseuramme puheenjohtaja Liisa toivotti muutamin sanoin tervetulleiksi osanottajat, joita oli n. 45. Tämän jälkeen Kaavin kunnan edustaja Helena Miettinen antoi tiiviin tietoiskun Kaavin kunnasta.

 

Seuraavaksi sukuseuran hallituksen jäsenet esittäytyivät antaen lyhyen kuvauksen itsestään, minkä jälkeen myöskin muut kesätapahtumaan osallistajat esittäytyivät vastaavalla tavalla.

Ohjelmassa seuraavana oli vuorossa sukuseuramme edellisen puheenjohtaja Sippo Ryynäsen esitys laatimastaan selvityksestä Tuonosen suvusta ja sen haarautumisesta ja mahdollisista yhteyksistä koskien lähinnä 1660-1700-lukua.

 

Kakkukahvien jälkeen suoritettiin ilmoittautumisen yhteydessä myytyjen arpojen voittoarvonta. Ilta oli jo kulunut niin pitkälle (lähes klo 19), että suunnitelmassa olleista kesäleikeistä luovuttiin yhteisellä päätöksellä. Puheenjohtaja Liisa kiitti päätössanoissa osanotosta ja kertoi kesätapahtuma -perinteen jatkuvan tulevanakin kesänä.

Tulosta Sähköposti

SUKUSEURAN HALLITUS KOOLLA HUHMARISSA 19.2.2017

Sukuseuran hallitus oli koolla  kauniissa talvisäässä Polvijärven Huhmarissa.

Kokousasioina hyväksyttiin vuoden 2016 tilinpäätös. Maksuunpanoluettelon mukaan sukuseurassa on 184 maksavaa jäsentä.

Sukukirja asiassa ryhdytään keräämään jo olevasta sukuseuran  aineistosta kirjaan mahdollisesti sisällytettävää asiaa. Suurena haasteena kirja asiassa on seuran rajallisten taloudellisten resurssien puitteissa saada asiantuntija henkilö kokoamaan hallituksen ohjauksella julkaisua.

Kevättiedotteen koordinoinnin osalta jäsen Hannu Nurmi työstää lehteen oman sukuhaaransa osalta mielenkiintoista tarinaa ja kesän sukutapaamisen osalta käytiin myös läpi tapahtumarunko, josta alla lisää.

KESÄN KOKO PERHEEN  SUKUJUHLA  KAAVILLA 8.7. ILTAPÄIVÄLLÄ  (varaa jo heti kalenteriin ajankohta)

Ruokailu;

Keittolounas (myös kasvisvaihtoehto), juusto, tomaatti ,kurkku, paprika, suolakurkku, karjalanpiirakat-munavoi, ruisleipä, ruokajuomat ja kahvit mansikkakermakakun kera 17,50 euroa/henkilö , 4-12 v lapset puoleen hintaan ja alle 4 vuotiaat ilmaiseksi.

Lapsille trampoliinihyppelyä, keinuja ja koko perheelle hauskoja leikkimielisiä kilpailuja.

Ilmoittautua voit vaikka heti sihteerille Aimo Holopaiselle

Lähemmin ohjelmasta kevättiedotteessa

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran Kaavilla kesän 2017 sukutapahtumapaikalla 6.5.2017.

Hyvää talven jatkoa ja kevään odotusta

Hallitus

Tulosta Sähköposti

SUKUSEURAN HALLITUS KOOLLA 17.9.2016

Sukuseuran hallitus kokoontui kesän 2016 sukukokouksen jälkeen järjestäytymiskokoukseensa 17.9.2016  Polvijärvellä Huhmarissa;
Sukuseuran uutena esimiehenä aloittaa pitkäaikainen seuran hallituksen jäsen Liisa Laasonen Tohmajärveltä ja varaesimiehenä  toista kauttaan seuran hallituksessa jatkava Sari Nevalainen Polvijärveltä. Muut seuran vastuuhenkilöt ovat ennallaan; sihteerinä Aimo Holopainen, rahastonhoitajana ja jäsenrekisterin ylläpitäjänä Valma Gröhn , jäsentiedotteen kokoajana Liisa Laasonen ja  sukutiedoston ylläpitäjänä Taisto Tuononen.
Hallitus ei maksa jäsenilleen kokouspalkkioita eikä matkakorvauksia, joten toiminta ei siltä osin rasita seuran taloutta.
Sukukokouksen päättämät sääntömuutokset hallitusten jäsenten nimimuutoksineen päätettiin yhdistysrekisterin osalta saattaa ajantasalle.
Järjestäytymisasioiden lisäksi kokouksessa läpi käytiin kesän Juuan sukujuhlan palautekeskustelu. Keskustelussa pohdiskeltiin mm sitä miten osanottajamäärä saataisiin korkeammaksi. Yhtenä kehittelyaihioina jatkopohdintaan otettiin juhlan ajoittaminen lauantai iltapäivään ja sisällön muokkaaminen enemmän koko perhettä koskevaksi viihteellisemmäksi tapahtumaksi.
Uusina hallituksen jäseninä Hannu Nurmi Kuopiosta (Nunnanlahden sukua) ja Pertti Tuononen Juuasta (Vuokon sukua) aloittivat myös hallitustyöskentelyn. Esittäytymiset Joulun jäsentiedotteessa.
Joulutiedotteen sisältö sekä vuoden 2017 tiedotteiden alustava sisältö käytiin läpi.
Sukukirjahankkeeseen liittyvää yleiskeskustelua jatketaan marraskuun kokouksessa, joka pidetään 26.11.2016.
Hyvää syksyn jatkoa toivottaen
HALLITUS

Tulosta Sähköposti

SUKUSEURAN HALLITUS KOOLLA SIVAKKAVAARASSA 26.11.2016

 

 

Sukuseuran hallitus oli koolla Sivakkavaarassa hallituksen jäsenen Erkki Tuonosen sisaren Eeva-Marian ja hänen miehensä Erkki Laitalan kunnostamalla entisellä Sivakkavaaran koululla lauantaina 26.11.2016 kovan lumisateen keskellä. Keskeisempänä asiana oli jäsenten joululehden kasaaminen postituskuntoon.

Kokousasioina jäsenrekisteri ja tilitietojen päivittämisen lisäksi hahmoteltiin kesän 2017 sukutapaamisen 8.7.2017 kokoontumispaikkaa ja alustavaa ohjelmaa. Asialistalla oli myös sukukirja asia, jonka osalta päädyttiin selvittämään ja etsimään henkilöä, joka ryhtyisi koordinoimaan ja työstämään kirjahanketta. Kokouksessa pohdiskeltiin tulevan kirjan rakennetta mm esillä olleiden parin sukukirjan mallin pohjalta.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran mm. tilinpäätöksen käsittelyn tiimoilta 18.2.2016

Hyvää Joulun odotusta

 

Hallitus

Tulosta Sähköposti

SUKUJUHLA JA SUKUKOUS JUUASSA 9.7.2016

Sukujuhla
Sukuseuran 30 –vuotisjuhla ja juhlakokous pidettiin lauantaina 9.7.2016 Juuassa ent, elokuvateatteri Seuran talolla. Mukana oli vajaa 50 juhlijaa.
Juhla aloitettiin Martti Puumalaisen ja Missio-kuoron pitämällä hartaus- ja siunaustilaisuudella. Ruokailun  jälkeen ohjelmallinen sukujuhla jatkui Tuonosten  yhteislaululla ja seuran esimies Sippo Ryynänen tervehdyssanoissaan kertasi seuran 30 vuotista toimintaa. Seuran tapahtumista vuosien varrelta oli myös nähtävillä kuvakooste valkokankaalla.Mari Putkuri esitti yksinlauluna Svetlana Pustotoshnayan pianosäestyksellä  Suklaasydän ja Satumaa iskelmät. Kirjailija Heikki Turunen. juhlavieraspuhujana kertoi värikkäästi ”pääsemisestään” Tuonosen sukuun. Kirjailijan vaimo Seija kun on Piitterin Toivo Tuonosen  tyttäriä. Ennen juhlan päättänyttä yhteistä Karjalaisten laulua kukitettiin pitkäaikaisesta sukuseuran toiminnasta paikalla olleet  Pauli Tuononen, Taisto Tuononen (T-joki) , Liisa Laasonen ja Ahti Kainulainen ja lisäksi poissaolevat Alli Vattulainen, Erkki Tuononen ja Juhani Keränen.
Sukuseuran kokous
Sukuseuran kokous valitun puheenjohtajan Matti Romppasen johdolla  hyväksyi yksimielisesti menneen kolmivuotiskauden tilit ja tulevan toimintasuunnitelman sukukirjahankkeen käynnistämisineen.
Vuotuisjäsenmaksu korotettiin nykyisestä 10 eurosta 15 euroon ja ainaisjäsenmaksu nykyisestä 10 kertaisesta vuosimaksusta  20 kertaiseksi
Hallituksesta jäivät pois Martti Puumalainen ja esimies Sippo Ryynänen, joka ilmoitti keskittyvänsä jatkossa  Sotkuman Tuonosten sukututkimukseen. Uusina jäseninä tulivat hallitukseen Hannu Nurmi Kuopiosta ja Pertti Antero Tuononen Juuasta.
Ylimääräisenä asiana kokous kutsui seuran ensimmäiseksi kunniajäseneksi Pauli Tuonosen.
 

Tulosta Sähköposti