Uutiset

Tuonosen suvun kesätapahtuma 14.7.2018

Myöskin tänä vuonna 2018 sukuseuramme kesätapahtuma vietettiin perinteisenä ajankohtana eli heinäkuun toisena lauantaina. Tapahtumapaikkana oli Tervavaarantie 362:ssa sijaitseva Länsi-Vuokon kylätalo. Paikka oli viehättävä sukukokouksen pitämiselle ja osa päivän tapahtumasta voitiin pitää ulkosalla, koska sää oli erittäin suosiollinen eli lämmin ja sateeton kuten lähes koko kesäkin. Kokouspaikka oli vanha maalaistalo pihapiireineen ja varsinainen asuinrakennus on kyläisten toimesta talkoovoimin kunnostettu erilaisten tapahtumien pitopaikaksi vajaat 10 vuotta sitten. Talo onkin ollut varsin suosittu ja käytetty erilaisiin tarkoituksiin.

 

Osanottajia kesätapahtumassamme oli 50 henkilö, joista aikuisia oli 42 ja lapsia 8. Lasten normaalia suurempi osanottajamäärä oli ilahduttavaa.

 

Kesätapahtuma aloitettiin klo 14 ruokailulla, jonka paikallinen kylätoimikunta oli järjestänyt. Kinkkukiusaus maistuikin osallistujille.   

Sukuseuramme puheenjohtaja Liisa avasi ruokailun jälkeen kokouksen toivottaen osanottajat tervetulleiksi tapahtumaan. Tämän jälkeen kylätalon isäntä Esko Nevalainen kertoi mielenkiintoisella tavalla talon historiasta ja siitä prosessista, miten se perinteinen vanha maalaistalo alkoi muuttua nykyisenmuotoiseen käyttöönsä. Talkootöitä on tehty tavattoman paljon useamman vuoden aikana. Vaikka paikka onkin syrjäinen, se on kuitenkin saanut yllättävän suuren suosion.

 

Seuraavaksi ohjelmassa siirryttiin pihapiiriin, jossa paikallinen kylän väki Juuan karaokeklubilla vahvistettuna esitti n. 40 minuuttia kestävän ohjelman. Meillä katsojilla oli hauskaa seuratessamme sketsimuotoista näytelmää, jossa myös lauluilla oli huomattavan iso osa. Kiitokset esiintyjille !

Herkullisten täytekakkukahvien jälkeen osanottajat esittäytyivät siten, että pyrittiin saamaan samaan sukuhaaraan kuuluvat henkilöt yhtenä ryhmänä. Esittäytymisen aikana näytti monille avautuvan tietoa yhteyksistä eri henkilöiden yhteyksistä toisiinsa ja ehkä sitä kautta muihinkin sukuhaaroihin. Tämä onkin yksi niistä asioista, jota varten sukuseuramme on olemassa.

 

Alli Vattulainen kertoi  itsensä ja osin myös oman sukunsa elämänvaiheista. Kuvaus elämästä vuosikymmenistä lähemmäs nykypäivää toi kuulijoille tietoa maailman muuttumisesta yleisemminkin. Tästä muisteluksesta on oma erillinen tekstinsä toisaalla tässä sukutiedotteessamme. Tämän jälkeen Sari Nevalainen luki osan Mirja Juntusen kirjoituksesta vuodelta 1993. Kirjoitus sisälsi lapsuusmuistoja Tuopanjoen Rantalan mummolasta.

 

Tapahtuman loppuvaiheissa suoritettiin kesätapahtuman aikana myytyjen arpojen voittoarvonta. Kylätalon isäntä Esko Nevalainen oli järjestänyt mahdollisuuden laulaa karaokea ja jotkut käyttivätkin tilaisuutta hyväkseen ja ilahduttivat kuulijoita laulullaan. Hannu ja Riitta Nurmi leikittivät lapsia pihalla sillä välin, kun aikuiset vielä seurustelivat keskenään.

Tilaisuus päättyi n. klo18, kun viimeisetkin osallistujat alkoivat valmistautua kotimatkalle.

 

Tavoitteena tällä kertaa oli pitää vapaamuotoinen ja rento kesätapahtuma ja hallitus jälkikäteen omassa arvioissaan totesi, että siinä myös onnistuttiin.  

 

kesäjuhlat

Tulosta Sähköposti